KOLOSTRUM – 10 ÚŽASNÝCH BENEFITŮ PRO VAŠEHO PSA A KOČKU

Více než 20 let zkušeností s chovatelstvím a prací se psy nás přesvědčilo, jak kolostrum dokáže pomoci. Ať už se jedná o podporu výživy čerstvě narozených mláďat, rekonvalescenci po operacích a úrazech, či jako prevence proti různým neduhům, které mohou psy a kočky trápit. Pojďme se na tento zázrak podívat blíže.

Silný imunitní systém je alfou omegou dobrého zdraví nejen u lidí, ale i u našich mazlíčků. Jeho špatná funkce vede k celé řadě vážných zdravotních problémů. A právě kolostrum dokáže imunitní systém nastartovat a posílit.

 

CO JE KOLOSTRUM?

Kolostrum neboli mlezivo je první mléko, které vylučují těsně po porodu všechny samice savců pro svá novorozeňata. Tato zázračná tekutina chrání mláďata v prvních dnech života a pomáhá jim vybudovat svou vlastní obranyschopnost.

 

SÍLA PŘÍRODY

Kolostrum je svým složením a účinky naprosto jedinečné. Vedle vitamínů, minerálů, stopových prvků a aminokyselin obsahuje imunitní a růstové faktory v takovém množství a koncentraci, jako v žádném jiném rostlinném ani chemickém produktu.

yolopet krmivo

PROČ JE KOLOSTRUM TAK DOBRÉ PRO PSY A KOČKY

Podávání kolostra je prospěšné z mnoha důvodů a je vhodné pro psy a kočky všech plemen od narození po stáří. Pravým požehnání je pak pro celkově citlivá psí plemena jako například francouzský buldoček. Paleta blahodárných účinků kolostra je velmi bohatá:

1. Zklidňuje alergie a ekzémy

Látky obsažené v kolostru dokáží usměrňovat reakci imunitního systému při alergiích. Kolostrum pomáhá při otocích, vyrážkách a svědění, které mohou trápit vašeho psa či kočku.

2. Pomáhá při syndromu propustného střeva

Toxiny a léky mohou poškodit trávicí trakt vašeho mazlíčka. Nestrávené části potravy se poté mohou dostat do krevního oběhu, což může způsobit alergie, trávicí problémy či artritidu. Studie ukazují, že kolostrum dokáže fungovat jako probiotikum a podpořit tak zdravé bakterie ve střevech.

3. Zlepšuje přijímání potravy

Kolostrum dokáže podpořit chuť k jídlu, čímž se předchází podvýživě organismu.

4. Předchází nachlazením a infekcím

Látky obsažené v kolostru celkově podporují imunitní systém a působí preventivně proti respiračním onemocněním a infekcím.

5. Zlepšuje stav pohybového aparátu

Nemoci kloubů jsou častým neduhem u našich čtyřnohých parťáků. Kolostrum pomáhá při regeneraci tkání v kloubech a podporuje zdraví chrupavky.

6. Pomáhá hojení po úrazech

Kolostrum podporuje organismus a urychluje hojení po úrazech.

7. Zkracuje dobu rekonvalescence

Úrazy, operace a nemoci bohužel často patří ke zvířecímu životu. Přidávání kolostra do stravy zkracuje dobu rekonvalescence a náš mazlíček se tak může co nejdříve vrátit k běžnému životu.

8. Zpomaluje stárnutí

Všichni bychom si přáli, aby náš mazlíček zůstal mladý a energický napořád. Kolostrum dokáže zpomalit proces stárnutí mnoha způsoby. Podporuje svalovou tkáň a hustotu kostí u starších psů a koček. Působí preventivně proti oxidačnímu stresu a podporuje kognitivní schopnosti.

9. Protinádorové účinky

Imunoglobuliny v kolostru podporují imunitní systém. Důsledkem je prevence a podpora léčby při rakovině. Cytokiny pomáhají tělu bojovat s rakovinou díky aktivaci speciálních bílých krvinek. Kolostrum obsahuje mimo jiné bílkovinu Lactalbumin, který dle studií dokáže “usmrtit” nádorové buňky.

10. Snižuje stres

Kolostrum obsahuje enzym, který dokáže zklidnit organismus a pozitivně ovlivnit psychickou rovnováhu..

yolopet krmivo
yolopet krmivo
 
 
 
 
LÉK I PREVENCE

Léčivé účinky kolostra byly prokázány řadou vědeckých studií. Odborníci doporučují kolostrum podávat průběžně jako preventivní opatření. Ideálním řešením je krmivo Yolopet s obsahem kolostra, které si vyberete podle plemena a stáří svého mazlíčka.

Zpět do obchodu